J. van den Berg
16-09-2017 08:47
Een hele goede service: heen en weer naar mijn vakantieadres had ik 8 treinen nodig, maar ik hoefde niet te slepen met m'n koffer!
Casper Bos
14-09-2017 18:03
De bagage die thuis wordt opgehaald, in het hotel ter plaatse wordt afgeleverd en op de terugweg idem wordt behandeld, in een woord GEWELDIG! Prima service, aardige hulpdesk met zeer behulpzame mensen, Een aanrader voor iedereen die op een zeer plezierige manier op reis wil.
Wouter
07-09-2017 14:29
Heb mijn fiets vervoerd met Travel Light naar Pisa. Van tevoren gaven ze aan dat er wat problemen waren met hun reguliere vervoerder (tnt vrachtwagen) ivm het petya virus. Het alternatief werd kraakhelder uitgelegd en alle opties werden voorgesteld. Zodoende werd er nu volgens mij via tnt air vervoerd. Ik was zelf iets te laat met boeken via de site maar daar waren zij zeer flexibel in. Op de afgesproken dag is mijn box opgehaald op ons kantoor. De fiets werd niet op de exact afgesproken dag op mijn vakantieadres afgeleverd maar een dag later. Eenmaal bij ontvangst was alles perfect in orde. Na een fijne vakantie werd de fiets op de afgesproken dag opgehaald. De fiets werd vanwege de luchtvracht eerder afgeleverd dan verwacht. Bij aankomst gaf de chauffeur echter aan dat het handvat van mijn Rose Travel box kapot was. de chauffeur vertelde mij daarbij dat ik nog beter had moeten inpakken. Hoe is de vraag aangezien het een hardcover betreft die ik ook nog had geseald. Alleen het handvat had ik niet geseald met plastic en dat was dan ook kapot. vervolgens heb ik per mail mijn beklag gedaan. In eerste instantie werd er verteld dat ze het betreurden maar dat TNT schade aan verpakkingen niet vergoedt. Ik wees hen echter op hun verantwoordelijkheid. Ik betaal immers een flink bedrag voor een verzending van deur tot deur en op deze manier zou ik hen niet aanbevelen. Hierop kreeg ik een zeer correct mail waarin de klantenservice aangaf dat ze het erg vervelden vonden en dat zij gingen kijken hoe zij dit konden oplossen. een paar dagen later kreeg ik de volgende mail: Beste Wouter, Laat ik vooropstellen dat wij het erg vervelend vinden dat er schade is ontstaan. Los van het feit of wij hier ook daadwerkelijk eindverantwoordelijk voor zijn, vinden wij het veel belangrijker om de relatie met onze klanten goed te houden. Om die rede heb ik afgelopen week contact gehad met de importeur van deze koffers en hij heeft ons het onderdeel gestuurd. Het onderdeel zullen wij vandaag op onze kosten naar u toesturen. Ik hoop dat we hiermee aan uw verwachting hebben voldaan en u graag een volgende keer weer mogen helpen. Wat betreft een eventuele volgende keer. De importeur vertelde ons wel dat deze handels snel afbreken (ook bij normaal gebruik). Bij de verhuur halen zij deze handels er altijd vanaf. Mocht u deze willen laten zitten adviseren wij de handel dermate af te tapen dat de chauffeur hem niet kan gebruiken. Als die mogelijkheid er is zullen zij het altijd gebruiken en de koffer ermee optillen, met afbreken tot gevolg. Ik wens u een prettige dag en wellicht tot een volgende keer. Met vriendelijke groet, WAT EEN TOP SERVICE!!! Het is een fijne dienst en de communicatie is echt wat je verwacht van zo'n service. Ze geven echt een persoonlijk touch aan doordat zij constant terugkoppeling geven over de voortgang van je zending
Lea
06-09-2017 14:50
We hebben op een prettige en "lichte" manier per trein gereisd,en onze overstappen gehaald, zonder problemen en gesjouw. Een zeer goede ervaring en ook nog eens betrokken, persoonlijke en behulpzame contacten per email of telefoon.
Anouk
31-08-2017 08:53
Hele goede ervaring met Travel Light en daarom ook 5 sterren. Goede en snelle service. Ik werd van alles goed op de hoogte gehouden en al mijn vragen werden super snel beantwoord!
A.C. Rensen
27-08-2017 11:52
Zeer snelle service. Bij aankomst in hotel staat alles gereed en bij vertrek wordt alles een dag later opgehaald en heel snel thuisbezorgd. In ons geval zelfs binnen 24 uur !!!!. Als je met de trein reist en je moet onverwachts extra overstappen dan besef je wat een uitkomst het is als je alleen wat lichte handbagage bij je hebt.
P. de Haas
25-08-2017 11:17
Wat een uitvinding! Verzending van bagage goed verzorgt. Werden steeds op de hoogte gehouden van de status van de zending.
Janice
18-08-2017 09:32
Door het hacken van systemen van TNT is het een beetje mis gegaan. Maar Travel Light heeft dit geweldig voor ons opgelost. Echt onze complimenten. Met de wintersport maken we weer gebruik van deze dienst.
W. Monné
17-08-2017 13:45
Alles keurig geregeld, alles prima in orde. Zeker een aanrader.
Filip
17-08-2017 10:18
Het beste idee sinds jaren! 30 kilo bagage thuis opgehaald en afgeleverd in ons hotel (en vice versa) door Travel Light. Geen gesjouw en gedoe met koffers op het vliegveld. Wij konden daardoor op Schiphol zo doorlopen met een klein rugzakje. echt een aanrader!
Bergen
14-08-2017 17:24
We hebben deze vakantie voor de tweede keer gebruik gemaakt van travel light. Persoonlijke service, goede updates (ook bij computerstoringen). Ik heb het gevoel dat travel light onze bagage nooit uit het oog verliest! En wij konden lekker licht reizen en goed op onze 3 kleine kinderen letten in plaats van slepen met de koffers. Echt Top, 5 sterren!
Hans Voerknecht
11-08-2017 08:40
Voor het derde jaar van Travel Light gebruik gemaakt en al onze spullen zijn zowel heen als terug goed en op tijd aangekomen. Wel was op de heenweg de verpakking (fietsdozen) van onze kampeerbagage ernstig beschadigd. Het kan haast niet anders of er moet zo ongeveer mee gegooid zijn. Dus we hebben nogal wat reparatiewerk moeten doen om de dozen weer geschikt te maken voor terugverzending. Van Travl Light de suggestie gekregen om alles in te wikkelen in wikkelplastic. Dat werkt goed. Toch blijft voor dit doel kartonnen dozen als verpakkingsmateriaal te gammel. Wat volgens mij een prima alternatief is: Je hebt loeisterke zgn. "big bags" waar je dit in zou kunnen stoppen en versturen. Dat zou het nog beter maken. Nu zaten we toch de hele vakantie met de zorg of we de dozen wel voldoende gerepareerd kregen. Verder blijf ik het jammer vinden, dat alles per vliegtuig wordt vervoerd (vanuit milieuoogpunt). Zeker zoals bij ons, waar een paar dagen langer er niet zo erg toe doet, zou transport per goederentrein toch wel de voorkeur genieten.
Jade van wingerden
04-08-2017 13:28
Alles is helemaal naar verwachting gegaan! Mensen van de klanten service zijn echt top! Houden je perfect op de hoogte en altijd zeer vriendelijk! Zelfs toen t door de staking bij TNT dreigde mis te gaan hebben ze snel geschakeld en alles nog steeds op de afgesproken tijd! En op t vliegveld ben je zo blij dat je je grote zware koffer niet bij je hebt. Geen lange wachttijden. Volgend jaar doen wij t weer via travel Light!
Iris
01-08-2017 15:53
Voor een familielid bagage nagezonden naar vakantieadres in Zuid-Spanje. Binnen een dag werd de bagage opgehaald door de transporteur en enkele dagen later in goede staat afgeleverd!!! Superservice
Witsiers, H.
23-06-2017 17:49
Eenvoudig te regelen verzending. Opgehaald op aangekondigde dag en uur. Verzending naar Italie heeft twee dagen geduurd. Zou zo weer gebruik maken van Travel Light.